Inchirieri apartamente in Iasi

Informații Generale

9 lucruri pe care chiriaşii le doresc atunci când închiriază

Ca proprietar, este vital să înțelegeți importanța îndeplinirii dorinţelor chiriaşului, în momentul în care acesta este în căutarea unei case temporare. De ce? Deoarece, prin venirea în întâmpinarea nevoilor chiriașului, vă puteţi asigura ca proprietatea dumneavoastră să fie o investiție profitabilă. De asemenea, creşteţi şansa ca apartamentul să fie ocupat pe o perioadă mai îndelungată de timp, de către un chiriaş mulţumit.

Cu toate că preţul reprezintă un factor important în alegerea apartamentului pentru majoritatea chiriaşilor, aceştia caută şi anumite funcţionalităţi care se potrivesc nevoilor şi propriului stil de viaţă. Acestea din urmă fac diferența între ”a închiria” și ”a căuta și alte oferte”.

1.Locaţia. Prețul este urmat îndeaproape de localizarea locuinței voastre pe „harta de interes” a viitotilor chiriași. Există persoane care vor face compromisuri și vor accepta să stea la ieșire din oraș, în condițiile în care studiază la UAIC; dar cei mai mulți dintre chiriași vor să aibă acces facil către zonele de interes ale Iașiului și stațiile mijloacelor de transport în comun. Nu-i așa că decât să vă treziți la 6:30, chiar și voi ați prefera să vă treziți la 7:30 pentru a ajunge la ore? Chiriașii studenți credeți că sunt mai vioi dimineața?!
 
2.  Utilități. Lumina, apa, gazul, căldura nu mai reprezintă o enumerare de facilităţi, ci sunt reale necesități. Până la urmă trăim în secolul al XXI-lea și suntem cetățeni europeni cu drepturi! Acum așa gândim toți și trebuie să înțelegem că și chiriașii vor „să fie taxați” conform cu ceea ce li se oferă: suprafață generoasă, mașină de spălat, aragaz, hotă, centrală termică, camere decomandate, paturi comode, bucătărie și baie încăpătoare, conexiune la Internet (fără acesta din urmă „viața e pustiu”). Știm cu toții că nu o să primim în viață exact ce ne dorim, dar măcar cea mai bună combinație dintre toate acestea? Chiriașii sigur o să aprecieze!
 
3. Renovări. Chiriaşii sunt atrași de tot ceea arată şi este nou, deoarece le oferă un grad mai mare de încredere cât vine vorba de funcționalitatea apartamentului. Fiecare chiriaş înţelege că idea de bază a închirierii este că cineva a locuit înaintea lor în acea proprietate, dar nu doresc să observe acest aspect atunci când intră pe ușa apartamentului, ci doresc să se simtă speciali şi să simtă potenţialul de personalizare al imobilului. Nu spunem ca trebuie să începeți să dărâmați pereții și să-i puneți la loc cum vor chiriașii, dar un strop de modernitate poate face diferența între locuința oferită de voi spre închiriere și alți proprietari. Știți cum e, clientul nostru, stăpânul nostru!
 
4.  Mentenanţă. Știm că românul este descurcăreț și că el consideră că este bun la toate. Dar de ce să riscăm?! Nu ar fi mai bine să-i punem la dispoziție un profesionist care chiar se pricepe la reparații și să nu stați, voi ca și proprietari, cu stres? Și totuși, caracterul descurcăreț al românului îl știm prea bine, dar ce facem cu străinii? Le va fi mai greu să încerce singuri să-și rezolve problemele, așadar, ar fi mai bine să-i ajutați voi, să le arătați că nevoile lor nu sunt neglijate. Cel mai bine este sa fiţi pregătiţi pentru orice problemă imprevizibilă ce ar putea apărea în apartament, pentru a-i inspira încredere şi a-i oferi siguranţă chiriaşului.
 
5. Loc de parcare. Ne gândim la bunăstarea chiriașului, dar să nu ignorăm și „iubita sa mașină”. Așa cum pentru unii este important să aibă condiții decente pentru ei, alții ar da orice ca și culcușul mașinii sănu fie trecut cu vederea. A fi capabil să îi oferiţi chiriașului o astfel de facilitate într-o parcare amenajată sau într-un garaj, poate reprezenta un real avantaj, mai ales când proprietatea se află într-o zonă centrală. Nu aveți încă un astfel de loc? Ați putea încerca la Primărie să procurați unul sau să propunețu unui vecin, într-o dimineața la cafea, să vă ofere unul.
 
6. Curăţenie.  Vouă ca și proprietari vă place să aveți curat apartamentul? Credem că răspunsul este da în majoritatea cazurilor, astfel ajungem la vorba: „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”. Oferiți un exemplu viitorilor chiriași prin dezinfectarea băii și a bucătăriei, alungarea prafului de pe mobilă, ordonarea articolelor de mobilier, aerisirea apartamentului înainte de închiriere. Deși sunt detalii, chiriașii deja de la prima vizită își pot imagina cum o să arate viața lor în apartamentul vostru. Echipa RentEasy vă poate ajuta în această direcție, atât pentru curățenia inițială, cât și pentru cea de pe parcursul anului. În caz contrar, chiriaşul va trebui să se descurce pe cont propriu.
 
7. Spaţiu de depozitare. Fiecare persoană are bunuri proprii ce trebuie depozitate în dulapuri şi sertare, fie că este vorba de haine, de un aspirator sau de decoraţiunile de Crăciun. Dacă proprietatea dumneavoastră nu prezintă îndeajuns spaţiu de depozitare, atunci puteţi achiziționa și instala un nou dulap, în cazul în care apartamentul vă permite. În caz contrar, prezintă imobilul un subsol, garaj sau o boxă în care chiriaşul îşi poate depozita lucrurile?
 
8. Ferestre largi, lumină naturală. Nimeni nu doreşte să locuiască într-o peşteră (fără lumină și conexiune la Internet). De ce credeţi că în momentul vizitei iniţiale, consultanţii ce însoţesc chiriaşul la proprietate deschid toate ferestrele şi trag perdelele de pe acestea? Pentru a pătrunde cât mai multă lumină naturală. Aceasta transformă proprietatea într-una mai călduroasă şi primitoare, pe placul chiriașilor. Așadar, încercaţi, în limita la care vă permite planul de iluminare al imobilui, să scoateţi în evidenţă spaţiile vitrate.
 
9. Balcon. Existența acestei încăperi trebuie privită ca un avantaj de ambele părți: chiriaşii doresc de cele mai multe ori un spaţiu deschis în care fie pot învăţa, fie doresc doar să evadeze. Proprietarii nu vor să se dezvolte mucegaiul la ei în casă ca urmare a uscării rufelor într-una dintre camere. Credeți sau nu, soluția optimă pentru aceste două doleanțe este balconul – un companion în depozitare, uscare și relaxare. Ce altă încăpere mai poate oferi această „combinație de utilități” chiriașilor?

Pozitivismul. Am adăugat această calitate ultima, dar nu înseamnă că este cea mai lipsită de importanță, ci ea trebuie să existe încă din momentul în care vă decideți să vă oferiți spre închiriere proprietatea. De asemenea, relația dintre voi și chiriași trebuie să se bazeze pe încredere, astfel puteți să întocmiți un proces verbal la începutul parteneriatului pentru siguranța de ambele părți. Atitudinea față de această afacere trebuie să fie pozitivă, să simțiți că ceea ce ați ales să faceți este corect și să aveți siguranța că ați ales cei mai buni chiriași!

Așadar, în momentul în care vă hotărâţi să daţi spre închiriere o proprietate sau să faceţi o investiţie într-un imobil cu acest scop, nu uitați să vă puneţi în locul chiriaşului, şi să vă gândiţi la ce doreşte cu adevărat de la acesta. Anumite elemente, precum maşina de spălat sau locul de parcare, reprezintă avantaje competitive importante pe care compania de property management le poate promova. Trebuie să vă menţineţi competitiv, mai ales într-o zonă centrală. Dacă un chiriaş descoperă un anumit aspect cu care nu este de acord, se poate muta cu uşurinţă către o altă proprietate disponibilă şi mult mai bine pusă la punct.