Apartamente 3 camere de inchiriat

Informații Generale

Apartamentele cu 3 camere - o alegere mai accesibilă pentru chiriaşi

Prin comparaţie, apartamentele cu trei camere sunt mai puţin populare decât garsonierele sau imobilele cu o singură cameră când vine vorba de opţiunile de închiriere. Cu toate acestea, reprezintă o soluţie viabilă şi accesibilă de trai pentru persoanele care sunt dispuse să locuiască alături de alţi chiriaşi, din această categorie făcând parte şi studenţii.

Aceste tipuri de apartamente pot fi decomandate, semidecomandate sau nedecomandate, însă, de cele mai multe ori, sunt compuse dintr-o bucătărie, 1/2 băi, o sufragerie şi două dormitoare, cu o suprafaţă totală în medie de 70mp în cazul spaţiilor decomandate şi prezintă numeroase beneficii demne de a fi luate în considerare în momentul închirierii unei locuinţe pe perioada studiilor.

1. Spaţiul

Apartamente spatioase

Unul dintre principalele beneficii ale locuirii într-un apartament cu trei camere constă în spaţiul generos pe care îl oferă. Proprietarii acestor apartamente au fructificat acest avantaj, iar, în cazul apartamentelor prevăzute cu o bucătărie mare şi o cameră de zi mică, aceste dependinţe au fost unite pentru a forma un spaţiu de zi aerisit, aspect preferat de către majoritatea tinerilor.

2. Intimitatea

Apartament cu atmosfera intima

Pe de altă parte, puteţi găsi şi apartamente cu trei camere recompartimentate într-o manieră ce delimitează clar spaţiul destinat fiecărui locatar. Astfel, niciunul dintre chiriaşii apartamentelor de acest gen nu se va simţi inconfortabil deoarece, spre deosebire de apartamentele cu o cameră sau garsoniere, fiecare va avea parte de intimitatea necesară în propria cameră şi o va putea personaliza după bunul plac.

3. Preţul

Chirii accesibile in Iasi

Odată cu închirierea unui apartament cu trei camere, costurile vor fi împărţite la numărul locatarilor, aşadar cheltuielile pentru chirie pot uneori coborî semnificativ chiar şi sub pragul de 100 euro de persoană pe lună. În funcţie de zona în care apartamentul este localizat şi de nivelul de confort, preţul poate începe de 300 euro până la 650 euro. Spre exemplu, un apartament cu trei camere situat în zona Centru – Str. Arcu are un preţ de închiriere de 450euro/lună. Unitatea locativă este prevăzută cu 2 dormitoare, un living room spaţios, bucătărie complet utilată, două băi, balcon la fiecare camera şi centrală termică.

De asemenea, trebuie avut în vedere că şi costurile de întreţinere ale apartamentului, de la facturi până la consumabilele destinate întreţinerii apartamentului, vor fi împărţite între chiriaşi, în mod egal. Iar, orice investiţie, mai mică sau mai mare, realizată pentru sporirea confortului chiriaşilor, este mai uşor de făcut, fiind împărţită la numărului persoanelor ce locuiesc în acel spaţiu şi poate fi decontată la final de către proprietar.

4. Oportunităţile de socializare

Apartament de inchiriat

În cazul unui apartament cu trei camere, spaţiul de locuit nu este doar primitor, dar şi un mijloc potrivit pentru socializare. Dacă ai o viaţă socială dinamică, iar colegii de apartament fac parte din grupul tău de prieteni, îţi va fi mult mai uşor să petreci timp de calitate cu aceştia în propriul tău cuib. Iar, şedinţele de studiu alături de colegii de facultate sunt mult mai uşor de organizat în apartament fără a deranja celelalte persoane care locuiesc cu tine.

Mai mult, dacă eşti eşti de acord să locuieşti în apartament cu persoane noi, vei avea oportunitatea de a cunoaşte tineri a căror personalitate şi experienţe te-ar putea îmbogăţi psihic şi intelectual. Şi cine, ştie, vei putea fi surprins de cât de repede se pot lega prietenii de lungă durată.

5. Împărţirea bunurilor

Inchiriere apartamente in Iasi

Chiar dacă anumite persoane nu preferă să-şi împartă bunurile, există şi avantaje. Unde-s mulţi, puterea creşte. Dar, şi resursele. Aşadar, atunci când vei avea nevoie urgent de un anumit produs, ajutorul colegului de apartament va fi binevenit şi vei descoperi că astfel relaţia dintre voi se va consolida.