Cele mai populare zone ale Iaşiului pentru chiriaşi

Informații Generale

Cele mai populare zone ale Iaşiului pentru chiriaşi

Unii chiriaşi preferă să locuiască în clădiri şi zone noi, în detrimentul cartierelor încărcate de istorie, pe când alţii doresc să economisească, locuind într-un cartier mai vechi. Iaşiul oferă pentru fiecare persoană, zone cu apartamente de închiriat ce se potrivesc dorinţelor acesteia.

Aşadar, am conceput un top al zonelor preferate de către chiriaşi, luând în considerare perioada în care majoriatea blocurilor au fost construite, dacă sunt sau nu recondiţionate, raportul calitate-preţ, stilul de viaţă din acea zonă şi posibilitatea de deplasare pe care o au locuitorii zonei respective.

1. Centru – zona Independenţei.

În topul preferinţelor chiriaşilor se află zona aflată în imediata apropiere a bulevardului Independenţei. În cazul în care eşti student al Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa, acest cartier este ideal pentru tine deoarece se află în apropierea acesteia. De asemenea, cu mijloacele de transport în comun poţi ajunge cu uşurinţă la principalele spitale în care îţi vei desfăşura activitatea (Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul Sf. Parhon, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Recuperare, etc). 

În plus, dacă eşti student străin al acestei Universităţi, trebuie să ştii că zona este preferată de majoritatea studenţilor de altă naţionalitate care doresc să închirieze.

De asemenea, si celelalte universităţi ale Iaşiului, Universitatea Al. I. Cuza şi Universitatea Tehnică Gh. Asachi, se află la câteva staţii directe ca distanţă.

Indiferent dacă eşti student sau angajat, zona este perfectă pentru orice persoană datorită siguranţei pe care o oferă, a posibilităţilor de deplasare către toate colţurile oraşului, dar şi a dinamismului vieţii cartierului (cafenelele, restaurantele şi parcurile sunt la câteva minute distanţă).

Apartamentele din această zonă sunt fie noi, fie recondiţionate, iar preţul acestora este mai ridicat decât în zonele aflate la periferia oraşului. Cu toate acestea, raportul calitate-preţ este unul corect stabilit.

2. Copou.

Pentru cei care preferă o zonă mai liniştită, Copoul este cartierul potrivit. Acesta reprezintă o parte istorică importantă a orașului, aici fiind poziţionate case vechi și spații verzi (Parcul Copou şi Gradina Expoziţiei, localizată lângă Grădina Botanică), reprezentând una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din Iași.

Datorită situării aici a mai multor universități (Universităţii Al. I. Cuza, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară) și a campusurilor, zona este cunoscută ca fiind frecventată de un număr mare de studenți. De asemenea, şi tinerii ce urmează cursurile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa preferă această zonă deoarece se află în imediata apropiere a instituţiei.

În ceea ce priveşte apartamentele date spre închiriere din această zonă, o mare parte dintre acestea sunt localizate în blocuri recondiţionate sau chiar nou construite, iar preţul chiriei poate varia de la 350 până la 500 euro/lună - un raport calitate-preţ onest.

3. Tătăraşi.

Această zonă a Iaşiului este preferată de către chiriaşi, în special de studenţi, datorită accesibilităţii preţurilor apartamentelor. Fiind puţin mai departe de centrul oraşului, cartierul oferă locuitorilor săi aer curat, linişte şi mult spaţiu.

Deşi blocurile nu sunt recent construite, marea parte a apartamentelor sunt renovate, având un aspect decent, cu un nivel de confort 2.

Cartierul se află la o oarecare distanţă de centrul oraşului şi de universităţile sale. Dacă nu ai o maşină personală, îţi va lua ceva timp să ajungi la punctele importante din Iaşi. Dacă studiezi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa sau al Universităţii Al. I. Cuza., pentru a ajunge la cursuri, vei fi nevoit să apelezi la mijlocul de transport în comun.

Aşadar, dacă pentru tine este mai important spaţiul şi preţul accesibil al apartamentului în care locuieşti, decât minutele pierdute în trafic, atunci zona Tătăraşi este potrivită pentru a locui.

4. Podu Roş.

Cartierul este localizat în apropierea complexului Palas Mall, fiind considerat una dintre zonele centrale ale Iaşiului. Dacă te-ai mutat în acest oraş datorită noului job, a locui în acea zonă poate fi o mişcare isteaţă. În schimb, dacă eşti student, timpul pe care îl petreci pe drumul spre Universitatea va fi destul de lung. Deşi zona Podu Roş este conectată de restul zonelor Iaşiului prin rutele mijloacelor de transport în comun, traficul aglomerat şi ambuteiajele sunt aspecte des întâlnite în acea arie.

Dacă vei căuta să închiriezi un apartament nou, acest cartier nu este recunoscut pentru ele. Blocurile nu sunt construite recent, aşadar, de cele mai multe ori, apartamentele pot prezenta un aspect învechit în cazul în care nu sunt recondiţionate. Cu toate acestea, dacă doreşti să închiriezi un apartament modest, cu un preţ al chiriei mai scăzut decât în alte zone populare ale Iaşiului, poţi alege să locuieşti în Podu Roş.

5. Păcurari.

Uneori, a închiria se poate rezuma la ceea ce îţi poţi permite financiar. Zona Păcurari este considerată de către cei mai mulţi chiriaşi ca fiind una accesibilă din punct de vedere al raportului calitate-preţ. Majoritatea apartamentelor date spre închiere din această zonă sunt noi şi funcţionale.

Dezavantajul cartierului constă în distanţa mare ce trebuie parcursă pentru a ajunge în zona centrală a oraşului. Aşadar, dacă eşti angajat sau student în Iaşi, vei petrece destul de mult timp în trafic. Dacă nu ai o maşină personală, vizitele în alte zone ale oraşului vor fi condiţionate de mijloacele de transport în comun pe care trebuie să le schimbi.

Prin urmare, dacă doreşti să locuieşti într-o zonă liniştită, cu apartamente nou construite, la un preţ accesibil şi nu te deranjează să iei pulsul traficului în fiecare dimineaţă, atunci zona Păcurari se pliază nevoilor tale locative.