Profit mare cu investii minime

Sfaturi utile

Cum să maximizezi profitabilitatea imobilului cu investiţii minime

Sunteţi în căutarea unor modalităţi eficiente prin care să creşteţi valoarea imobilului pe care doriți să-l dați spre închiriere, fără a cheltui foarte mulţi bani? Renovările complete, chiar şi pentru o cameră, pot costa mult prea mult în circumstanţele în care proprietatea va fi dată spre închiriere.

Trebuie reţinut faptul că proprietatea este cel mai important bun al unei persoane şi necesită atenție și îngrijire. Cu toate că ar implica ceva timp şi bani pe termen scurt, mentenanţa unui apartament şi realizarea unor îmbunătăţiri minime vă va permite să creşteţi preţul de cerere al chiriei şi să evitaţi costurile determinate de reparaţiile grave ulterioare.

Realizând câteva investiţii minime puteţi maximiza profitabilitate imobilului pe care îl veţi da spre închiriere. Cum anume? Iată câteva idei:

1. Văruit/Vopsit. Una dintre cele mai eficiente îmbunătăţiri pe care le puteţi realiza cu costuri minime constă în văruirea pereţilor camerelor. Cu o simplă pensulă, puteţi crea senzaţia unui apartament cu totul nou. Văruind pereţii veţi conferi imobilului aerul unui apartament îngrijit, curat și renovat ce este perfect pentru a locui. În ceea ce privește culorile utilizate, ţineţi minte că nuanţele neutre se potrivesc unui număr mai mare de persoane, iar varul alb este cel mai accesibil ca preţ. Această activitate poate reprezenta o investiţie foarte bună prin care veți înlătura orice greşeală de design din trecut. Aşadar, cumpăraţi câteva cutii de var şi niște pensule şi treceţi la treabă!
 
2. Alege perdele şi draperii noi. Aceste articole decorative, odată învechite, sunt inexpresive sau chiar neplăcute, dar prin achiziționarea unora noi, care nu sunt decolorate de soare, puteți schimba întregul aspect al apartamentului. Şi aici, trebuie să aveţi în vedere că principiul simplităţii şi al culorilor deschise vă salvează bani şi aduce valoare estetică apartamentului, pe gustul mai multor persoane.
 
3. Fă o curăţenie generală. Prima impresie chiar contează. Aşadar, transformă interiorul apartamentului pe care îl dai spre închiriere într-unul impecabil. Chiar dacă faci curăţenie în mod regulat, este posibil să existe locuri pe care le-ai trecut cu vederea. Tocmai de aceea, Rent Easy îţi oferă odată cu semnarea contractului de property management şi o curăţenie înainte de a realiza vizitele cu posibilii chiriaşi. O casă curată este o casă sănătoasă şi primitoare.

Nu uitați să renunţaţi la orice fel de obiect nefolositor pentru viitorul chiriaş. Astfel, acesta trebuie să observe potenţialul de personalizare și spațiul pe care îl oferă apartamentul.
 
4. Renovează bucătăria şi baia. Dacă există anumite zone într-un imobil în care merită în mod expres să nu faci rabat la investiţii, acestea sunt baia şi bucătăria. A îmbunătăţi aspectul bucătăriei şi băii este întodeauna o mişcare isteaţă. Aceste două camere sunt cele mai importante, după dormitor. Aici chiriaşul trebuie să se simtă confortabil şi în siguranţă, totul fiind igienic, nou şi funcţional. Ce poți face? Poți schimba varul/vopseaua, poți schimba anumite obiecte sanitare care nu mai sunt în stare de funcţionare, şi, cu siguranţă, poţi realiza o curăţenie în profunzime.
 
5. Înlocuieşte covorul şi carpetele. Aruncați o privire la podeaua proprietăţii. Sunt covoarele și carpetele pătate sau uzate? Nimic nu alungă mai mult chiriaşii decât gândul că vor fi nevoiţi să le schimbe sau să le curăţe. Aşadar, este indicat să investeşti în curăţarea sau înlocuirea lor. Dacă apartamentul beneficiază de o podea decentă, soluţia optimă pot fi covoarele mici, care pun în evidenţă parchetul şi oferă senzaţia de cameră aerisită şi spaţioasă, acestea presupunând şi o investiţie minimă din partea voastră.

6. Un minim de mobilier funcţional. Într-adevăr este greu să faci o investiţie în mobilierul unei case, mai ales dacă imobilul care îl dai spre închiriere nu are prea multe piese care să acopere minimul de funcţionalităţi. În acest caz, dacă aveţi un imobil nou, fără piese de mobilier, strategia cea mai bună este să achiziţionaţi un mobilier minimalist, care, în general, este de dimensiuni mai mici, este pe placul chiriaşilor tineri şi costă mult mai puţini bani.

La polul opus, există situaţia unui apartament mai vechi, locuit în prealabil, în care există mobilier vechi în exces. În acest caz, mulţi potenţiali clienţi vă pot evita oferta datorită aspectului său aglomerat. Soluţia este să mai scoateţi din mobilierul non-esenţial pentru a oferi imobilului un aspect mai aerisit.

De asemenea, există şi anumite piese de mobilier pe care le puteţi cumpăra cu mai puţini bani, dar care pot oferi un efect exponenţial mai mare apartamentului. Spre exemplu, o măsuţă tip cafetieră, din pal şi în culorile mobilierului deja existent, care în anumite magazine o puteţi găsi la preţuri derizorii, poate fi elementul care lipsea din livingul noului tău chiriaş.
 
7. Realizează activități de mentenanță. Atunci când faci dintr-o proprietate o prioritate, trebuie să aveţi în vedere anumite aspecte. Faceţi o inspecţie a apartamentului şi stabiliți o listă cu micile şi marile modificări şi reparaţii ce trebuie realizate (un robinet slăbit, un bec ce pâlpâie, etc). Poate vi se pare că micile reparaţii nu ar trebui rezolvate, dar este mai indicat să vă ocupaţi acum de ele, decât în momentul în care chiriaşul s-a instalat deja în apartament și este afectat în mod direct de probleme ce pot apărea cu apartamentul. Important este să vă ocupaţi mai întâi de cele mai urgente. Apoi puteți apela la RentEasy pentru un raport periodic al stării apartamentului.