Cum să aduci o notă personală apartamentului închiriat
Poate unul dintre cele mai incomode aspecte pe care le prezintă închirierea unui apartament constă în imposibilitatea de a realiza modificări în design-ul acestuia, fără aprobarea proprietarului. De ce? Deoarece proprietarii nu agreează modificările permanente ce ar putea schimba calitatea investiţiei realizate, precum găurile în perete sau pictarea permanentă a pereţilor. Vestea bună este aceea că poţi realiza anumite modificări reversibile cu proprii bani, luându-le cu tine la finalul perioadei de închiriere.
Până la urmă, a aduce o notă personală apartamentului închiriat nu înseamnă scrierea numelui pe pereţii acestuia sau amplasarea fotografiilor preferate, ci există metode mult mai creative şi mai de efect la care poţi apela:
1. Perdelele şi jaluzelele
Acestea, în cazul apartamentelor închiriate sunt, de cele mai multe ori, standard. Cea mai rapidă şi eficientă modalitate prin care puteţi schimba aspectul apartamentului constă în schimbarea draperiilor. Doar aminteşte-ţi să le depozitezi pe cele vechi pentru a le instala la loc la finalul perioadei contractuale.
2. Rafturile suspendate
Ele reprezintă visul oricărui chiriaş datorită spaţiului suplimentar pe care îl oferă pentru depozitarea bunurilor personale. Mecanismele de montare noi a unor astfel de rafturi, prin utilizarea adezivului, permit lipirea lor pe perete fără a-l degrada. Iar, la finalul perioadei de închiriere poţi să le iei cu tine, în noua ta casă permanentă.
3. Accesoriile de iluminare
Iluminarea este crucială pentru a transforma apartamentul în propriul spaţiu funcţional şi primitor. De asemenea, modul în care camera este iluminată spune multe despre personalitatea ta: o lumină mai difuză ar putea însemna că eşti o persoană introvertită sau doar doreşti să te relaxezi; pe când lumina intensă spune că eşti o persoană activă indiferent de cât de târzie este ora. De asemenea, poţi fi o persoană căreia îi plac lucrurile simple sau design-ul minimalist, fie eşti o fire mai romantică şi îl preferi pe cel vintage. Aşadar, schimbă lămpile sau candelabrele şi concepe propriul tău joc de lumini.
4. Stickere, autocolante şi alte ornamente de perete
În cazul în care culoarea pereţilor nu este pe gustul tău sau ai dori să aplici pe aceştia elemente care te reprezintă cel mai bine şi înveselesc apartamentul (fie desene abstracte, fie peisaje), autocolantul este soluţia cea mai puţin invazivă prin care poţi realiza acest lucru. La preţuri relativ mici, poţi găsi o gamă variată de modele şi culori pentru diverse tipuri de autocolante ce scot în evidenţă cel mai bine propria ta personalitate.
În ceea ce priveşte ornamentele de perete, poţi achiziţiona la preţuri avatanjoase obiecte precum ceasuri, oglinzi sau tablouri digitale ce nu necesită lipire, ci pot fi agăţate de pereţii apartamentului, asigurând un efect vizual elegant şi modern.
5. Perne şi pături
Pernele alese în culorile potrivite conferă o înfăţişare diferită canapelelor deja existente în apartament. Aceste accesorii nu implică costuri semnificative şi le poţi lua cu tine la finalul perioadei de închiriere. Mai mult, aspectul unui pat poate fi îmbunătăţit cu uşurinţă prin utilizarea păturilor potrivite. Piaţa acestor ornamente este cât se poate de diversă, aşadar, ai de unde alege materialele, culorile şi ţesăturile ce se potrivesc cel mai bine personalităţii tale.
6. Accesoriile mici
Detaliile pot schimba aspectul de ansamblu al unui apartament închiriat. Poţi alege să-ţi decorezi apartamentul cu accesoriile ce te reprezintă, pe care le deţii fie din vechiul cămin, fie din magazinul preferat şi le poţi lua oricând cu tine într-o nouă casă. Aşadar, schimbă atmosfera cu o lumânare colorată sau conferă-i măsuţei din living o tentă romantică printr-un potpurri, în funcţie de propria ta personalitate.
Acestea sunt doar câteva idei prin care puteţi să vă reorganizaţi şi să vă aranjaţi noul cămin închiriat aşa cum vă doriţi, fără ca proprietarul să fie nemulţumit.
Alte articole
- Cum să maximizezi profitabilitatea imobilului cu investiţii minime
- Persoana fizica vs agentia de inchirieri
- Sfaturi utile pentru boboci! Cum sa inchiriezi usor primul tau apartament
- 5 probleme ce ar putea apărea atunci când închiriezi
- Paşii pe care trebuie să îi urmezi atunci când îţi dai spre închiriere proprietatea