Contract de inchiriere apartament

Sfaturi utile

Persoana fizica vs agentia de inchirieri

In acest articol va vom prezenta realitatea asa cum este si nu cum este prezentata de multi proprietari de apartamente ce ocolesc legea sistematic atunci cand inchiriaza o locuinta. 

Deoarece stim ca cei mai multi dintre cei care au nevoie sa inchirieze un apartament sunt inclinati sa evite agentiile, astazi va vom prezenta intr-adevar care sunt avantajele si dezavantajele atunci cand alegeti sa inchiriati o locuinta de la o persoana fizica direct sau de la o agentie specializata.

Citeste cele 5 puncte si hai sa vedem ce riscuri exista:

1. Timpul (componenta importanta a vietii noastre)

timpul trece

Persoana fizica - Dezavantaj

Agentia de inchirieri - Avantaj

Atunci cand alegi sa inchiriezi o locuinta direct de la persoane fizice, TU trebuie sa suni, sa stabilesti intalnirile, sa te deplasezi, negociezi, etc.

Dar cand apelezi la o agentie de inchirieri, TU te duci in agentie (sau suni) si stabilesti cu un consultant: buget, nr. camere, dotari, zona, etc. De aici, consultantul cauta ofertele cele mai potrivite si stabiliti impreuna o zi in care sa-ti prezinte locuinta/locuintele potrivite. Te decizi, semnezi actele si cam asta e. Nu vei fi stresat ca poti fi pacalit sau inselat.

2. Pretul (important nu? dar cu ce riscuri?)

Economisesti bani pe termen lung

Persoana fizica - Avantaj

Agentia de inchirieri - Dezavantaj

La persoana fizica singurele costuri vazute la inceput sunt chiria si garantia.

La agentia de inchirieri sunt aceleasi costuri + tariful intregului pachet de consultanta si servicii oferit de agentie, tarif care este intotdeauna cel mult egal cu valoarea chiriei pe 1 luna. 

3. Serviciile aditionale (ce zici? sunt importante?)

servicii aditionale oferite de rent easy

Persoana fizica - Dezavantaj

Agentia de inchirieri - Avantaj

Persoana fizica iti va oferi cheia locuintei si cam atat. Va trebui sa te descurci singur oricand apare o problema.

Agentiile de inchirieri pun la dispozitie si alte servicii pe langa consultanta propriu zisa in identificarea locuintei potrivite pe care va urma sa o inchiriezi.  

Aici trebuie sa ne laudam: agentia noastra ofera gratuit tuturor clientilor servicii de curatenie la sosire si plecare cat si un mijloc de transport incapator pentru a-ti muta toate lucrurile personale din vechea locuinta in cea noua. 

Deci nu vei mai avea nici o bataie de cap: va fi curat ca lacrima si nu trebuie sa apelezi la prieteni sau firme de transport care sa te ajute sa-ti muti lucrurile personale. Si garantam ca aceste doua servicii sunt gratuite.

Pe langa aceste doua servicii gratuite, RentEasy asigura (la costuri transparente) si servicii de reparatii si mentenanta pentru locuinta chiriasului. Cateva exemple: instalator, electrician sau zugrav. Oferim toate aceste servicii pentru linistea si respectul chiriasului.

4. Locuinta potrivita 

locuinta potrivita de inchiriat

Persoana fizica - Dezavantaj

Agentia de inchirieri - Avantaj

Persoana fizica are o singura proprietate pe care vrea neaparat sa ti-o inchirieze la un cost cat mai mare si apeleaza la orice forma de negociere si influentare a deciziei tale. 

Agentia de inchirieri iti va propune cel putin 2 locuinte de inchiriat, cu un pret fix (adaptat pietei) si potrivite nevoilor tale.

5. Legalitate si seriozitate

servicii serioase de inchirieri locuinte

Persoana fizica - Dezavantaj

Agentia de inchirieri - Avantaj

De obicei, persoanele fizice nu semneaza contracte si nu inregistreaza serviciul oferit.  

Agentia de inchirieri intodeauna va oferi seriozitate si toate serviciile oferite vor respecta legea.

Asadar optiunea de a apela la o agentie de inchirieri profesionista are un cost initial mai mare dar pe termen lung te va scapa cu siguranta de multe probleme neprevazute.

Vezi ofertele noastre                         Contacteaza-ne